Jubileum 90 jaar Troubadours
Ensemble

Het vocaal ensemble is één van de weinige A-koren (ensembles) van de Koninklijke Nederlandse Zangers Bond. Ze heeft in ver en recent verleden meegedaan aan diverse concoursen in binnen- en buitenland en daarbij prijzen en eervolle vermeldingen in ontvangst mogen nemen. Eén van de hoogtepunten was in 2003, toen het ensemble onder leiding van Jan Heijmink Liesert tot beste vocaal ensemble van Nederland werd uitgeroepen.
“Ensemble” verder lezen

Dirigent

JurriaanPoesse(1993)

Jurriaan studeerde Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium Enschede en de Bachelor en Master Koordirectie bij Klaas Stok aan het ArtEZ Conservatorium Zwolle.

In 2015 richtte hij samen met medestudenten het ‘ArtEZ Projectkoor’ op, wat zou uitgroeien naar het ambitieuze en veelzijdige koor ‘Vocaal Ensemble Cordier’, dat naast een focus op Renaissance en hedendaagse klassieke muziek ook een podium geeft aan jonge componisten. Het ensemble bestaat o.a. uit (Conservatorium) geschoolde zangers, muziekdocenten, muziektherapeuten en professionals uit het culturele werkveld.

Jurriaan is dirigent van Kamerkoor Arte Vocale uit Hengelo, Kamerkoor Canteklaer en Vocaal Ensemble De Troubadours uit Enschede, Toonkunstkoor Euterpe uit Deventer en werkt als Cantor bij de Protestantse Gemeente Zutphen. 

Hij volgde masterclasses bij James MacMillan, Morten Lauridsen, the King’s Singers, Stile Antico, Anúna en in 2017 volgde hij de Kurt Thomas Cursus (groep D professioneel kamerkoor).

Naast het dirigeren is Jurriaan ook actief als koorzanger en incidenteel als solist (bas/bariton). Hij zingt o.a. in Vocaal Ensemble La Colombe uit Enschede en Capella Gudula uit Lochem. Hij kreeg zangles van Marja Reinders, Jasper Schweppe en Harry van Berne. 

Repertoire

Het repertoire van het vocaal ensemble is breed van opzet. Daardoor is het mogelijk op diverse manieren een concertprogramma samen te stellen. Globaal gesproken zijn er vier accenten. Hieronder een aantal nummers uit ons repertoire.

Oude Muziek

Geestelijk Muziek

Volksliederenbewerkingen

Variabele nummers: Barbershops, Negro spirituals, Close harmony

Lid worden?

Het vocaal ensemble verwelkomt graag nieuwe leden. In elke stemgroep is er ruimte voor minimaal één nieuwe zanger. Hoewel we de drempel niet te hoog leggen, wordt er wel enige koorervaring verwacht. Een stemtest wordt gehouden door de dirigent in aanwezigheid van  één van de zangers.

Repetitie op woensdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur.
Je bent welkom om een keer langs te komen om  de sfeer te proeven.

Repetitie locatie
Zorgboerderij “ De Viermarken”
Viermarkenweg 85
7522LC Enschede

* Deze velden zijn verplicht